Az UR-PSU lajstromú 8 éves Boeing 737-800-as fél 3-kor landolt Budapesten, majd a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték az új járatot.

A Ukraine International Airlines egész évben üzemelteti majd az új járatot, és azt reméli, hogy nem csak Magyarországig szállíthatja utasait, hanem kihasználhatja a Budapest Airport egyre bővülő nemzetközi útvonal-hálózatát is.

Az ukrán nemzeti légitársaság ötéves szünet után indítja újra Kijev-Budapest járatát.

A naponta közlekedő repülőgép a kijevi Boriszpil Nemzetközi Repülőtérről 13:35-kor indul Magyarországra, és 14:30-kor érkezik Budapestre. A gép ezután 15:20-kor száll majd fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, hogy teljesítse a kb. egy és háromnegyedórás visszautat.

A járat megnyitásával a Wizz Air versenytársat kapott, és már két légitársasággal is elérhetővé vált Ukrajna fővárosa. Az Ukraine a fővárostól mintegy 25 kilométerre lévő, az ukrán forgalom 65 százalékát bonyolító fő repülőtérre Boriszpilre közlekedik, a Wizz Air pedig a Kijev közigazgatási határain belül működő, a köznyelvben Zhulyany-nak hívott Igor Sikorsky Nemzetközi Repülőtérre (IEV) üzemeltet járatokat.

 

 Forrás: airportal.hu

 

Megjelent: 2017.06.15.

Foglaljon városlátogatást!

Párizs, Róma, London, Barcelona! Repülővel már 1-2 órán belül elérhető városok sokaságából válogathat!

Újdonságok, aktuális hírek, változások